Biografi Movies
Unbroken (2014)

Unbroken (2014)

Unbroken (2014)
IMDb: N/A
N/A
N/A

‘Unbroken’’ tregon historinë inspiruerse të jetës së një garuesi olimpik dhe heroit të luftës së Dytë Botërore, Luis Zamperini.

Genre: Biografi, Drame, Sport
Get on Up (2014)

Get on Up (2014)

Get on Up (2014)
IMDb: N/A
N/A
N/A

Një film biografik për jetën e Xhejms Braunit, i cili nga varfëria e skajshme u bë një nga muzikantët më të famshëm në histori…

Genre: Biografi, Drame
Lawrence of Arabia (1962)

Lawrence of Arabia (1962)

Lawrence of Arabia (1962)
IMDb: N/A
N/A
N/A

Një ushtar britanez gjatë Luftës Së Parë Botërore dërgohet në Lindjen e Mesme për t’i ndihmuar arabët, fiset arabe e urrejnë njëri-tjetrin, si do t’i arrijë ky t’i bashkojë dhe…

The Iceman (2012)

The Iceman (2012)

The Iceman (2012)
IMDb: N/A
N/A
N/A

Historia e vërtetë e Riçard Kuklinskit, vrasësi famëkeq me pagesë dhe një njeri familjar i përkushtuar. Kur më në fund u arrestua në 1986, as gruaja as vajza e tij…

The Fifth Estate (2013)

The Fifth Estate (2013)

The Fifth Estate (2013)
IMDb: N/A
N/A
N/A

Një thriller dramatik i bazuar në ngjarje të vërteta që tregojnë misionin për të nxjerrë në pah mashtrime dhe korrupsione nëpërmjet internetit. Xhulian Asanzh (themelues i WikiLeaks) dhe organizata e…

Cesar Chavez

Cesar Chavez

Cesar Chavez
IMDb: N/A
N/A
N/A

Biografi e veprimtarit për të drejtat civile dhe organizatorit të punës Cezar Çavez.

Recon

Recon

Recon
IMDb: N/A
N/A
N/A

Katër ushtarë amerikanë, dërgohen në një mison vetëvrasës të udhëhequr nga një partizan i zonës. Ata bëhen dëshmitarë të një vrasje të egër të një civili të pafajshëm nga duart…

The Invisible Woman

The Invisible Woman

The Invisible Woman
IMDb: N/A
N/A
N/A

Në kulmin e karrierës së tij, Çarls Dikens njihet me një vajzë të re e cila kthehet në të dashurën e tij të fshehtë deri në fund të jetës së…

The Mercy

The Mercy

The Mercy
IMDb: N/A
N/A
N/A

Historia e pabesueshme e marinarit amator Donald Crowhurst dhe përpjekja e tij për të lundruar globin i vetëm. Vështirësitë me të cilat ai u përball gjatë udhëtimit ndërsa familja e…

The Railway Man

The Railway Man

The Railway Man
IMDb: N/A
N/A
N/A

Një ish oficer i ushtrisë britanike, i cili ishte torturuar si një i burgosur lufte në një kamp japonez gjatë Luftës së Dytë Botërore, zbulon se njeriu që i shkaktoi…

The Basketball Diaries

The Basketball Diaries

The Basketball Diaries
IMDb: N/A
N/A
N/A

Një adoleshent rrezikon të humbasë ëndrrën e tij për t’u bërë një yll basketbolli, pasi zhytet thellë në botën e drogës…

Mandela: Long Walk to Freedom

Mandela: Long Walk to Freedom

Mandela: Long Walk to Freedom
IMDb: N/A
N/A
N/A

Një kronikë e udhëtimit të jetës së Nelson Mandelës nga fëmijëria e tij në një fshat rural, deri në inagurimin si presidenti i parë i zgjedhur në mënyrë demokratike në…

The Butler

The Butler

The Butler
IMDb: N/A
N/A
N/A

Sesill Gejns është njeriu i cili shërben tetë presidentë, gjatë qëndrimit të tij, si një shërbëtor në Shtëpinë e Bardhë. Lëvizja për të drejtat civile, Vietnami, dhe ngjarje të tjera…

Gunjan Saxena: The Kargil Girl

Gunjan Saxena: The Kargil Girl

Gunjan Saxena: The Kargil Girl
IMDb: N/A
N/A
N/A

Bazur në histori të vërtetë ku një oficere re shkroi historinë duke u bërë gruaja e parë indiane që i’u bashkua forcave ajrore indiane në luftën e vitit 1999…

Most Wanted

Most Wanted

Most Wanted
IMDb: N/A
N/A
N/A

Në 1989 një gazetar investigativ nga Kanadaja lufton për të ekspozuar të vërtetën e shtrembëruar të një operacioni policor kundër heroinës, ku është futur në kurth një person i pafajshëm.

Tesla

Tesla

Tesla
IMDb: N/A
N/A
N/A

Një udhëtim i bukur biografik mbi jetën e një nga shkencëtarëve më influencues dhe revolucionarë të të gjitha kohërave për të parë idetë e tij, personalitetin, marrëdhëniet me Tomas Edisonin,…

Awakenings

Awakenings

Awakenings
IMDb: N/A
N/A
N/A

Viktimat e një epidemie e cila ju dëmtoi trurin shumë vite më parë duke i lënë ata gjysmë sakatë për një kohë shumë të gjatë, por tani një ilaç i…

Glory Road

Glory Road

Glory Road
IMDb: N/A
N/A
N/A

Don Haskins bën historinë kur përzgjedh shtatë lojtarë afro-amerikanë në skuadrën e basketbollit të quajtur Texas Western Miners. Skuadra kritikohet nga të gjithë, por ata mundohen të fitojnë kundër të…

Harriet

Harriet

Harriet
IMDb: N/A
N/A
N/A

E lire ose e vdekur.. Araminta Ros, një skllave në fermën e Eduard Brodes, do të arratiset për te fituar lirinë në Filadelfia, duke rrezikuar dhe jetën e saj.